Гоймон нь орчин үеийн хүмүүсийн хэрэглэх дуртай хүнсний нэг болсон. Бид шпагетти, хуурга, салатанд хэрэглэх зэргээр гоймонг өдөр тутмын амьдралдаа хэрэглэдэг. Тэгвэл судлаачид гоймон идэхээ зогсоох шаардлагатайг харуулсан хэд хэдэн шалтгаан бодож олжээ. Бусад хүнсийг бодвол нүүрс ус ихтэй тул шим тэжээл багатай гэсэн санал дэвшүүлжээ. Гоймонгийн найрлагад:
Нийт нүүрс ус 79 гр; Хүнсний мяндас 3.2 гр; Элсэн чихэр 2.9 гр; Уураг 12 гр; A Витамин 0%; C витамин 0%; кальци 2%; төмөр 6%; B-6 витамин 5%; B-12 витамин 0% агуулдаг учраас жинхэнэ амтаа хадгалж чаддаггүй. Энэ шалтгаанаар гоймон идэхээс татгалзах нь хэцүү санагдаж байж магадгүй. Гэхдээ гоймон идэхгүй бол жингээ амархан хасаж, цусан дахь сахарын хэмжээгээ барихад нөлөөлнө гэж үзэж байна.
Нийт нүүрс ус 79 гр; Хүнсний мяндас 3.2 гр; Элсэн чихэр 2.9 гр; Уураг 12 гр; A Витамин 0%; C витамин 0%; кальци 2%; төмөр 6%; B-6 витамин 5%; B-12 витамин 0% агуулдаг учраас жинхэнэ амтаа хадгалж чаддаггүй. Энэ шалтгаанаар гоймон идэхээс татгалзах нь хэцүү санагдаж байж магадгүй. Гэхдээ гоймон идэхгүй бол жингээ амархан хасаж, цусан дахь сахарын хэмжээгээ барихад нөлөөлнө гэж үзэж байна.
Сэтгэгдэл (3)