
Бристолын их сургуулийн эрдэмтэн багш нарын хийсэн судалгаагаар их хэмжээний өөх тос, чихэр агуулсан бургер зэрэг түргэн хоолыг хүүхдэд багаас нь идүүлэх нь хүүхдийн IQ муудах хүчин зүйлийн нэг болж байгааг тогтоожээ. Хэдийгээр уг бүтээгдэхүүн амин дэм болон бусад тэжээллэг зүйлсээр баяжуулсан байсан ч сөрөг нөлөөтэй байгаа аж.

Бристолын их сургуулийн эрдэмтэн багш нарын хийсэн судалгаагаар их хэмжээний өөх тос, чихэр агуулсан бургер зэрэг түргэн хоолыг хүүхдэд багаас нь идүүлэх нь хүүхдийн IQ муудах хүчин зүйлийн нэг болж байгааг тогтоожээ. Хэдийгээр уг бүтээгдэхүүн амин дэм болон бусад тэжээллэг зүйлсээр баяжуулсан байсан ч сөрөг нөлөөтэй байгаа аж. 1991-1992 оны хооронд төрсөн 14000 хүүхдийг 3,4,8 настайд нь судалгаа хийж гурван төрлийн хоолоор хангажээ. Эхнийх нь түргэн боловсруулсан хоол, уламжлалт хоол, баяжуулсан хоол байлаа. Ингээд тухайн нас бүрд хийсэн IQ шалгалтын дүнг хоолны төрлөөр харьцуулж үзэхэд 4 ба 7 насанд ямар нэг зүйл илрэгүй бол 8 наснаас эхлэн оюуны чадавхийн зөрөө гарч эхэлсэн байна. Уламжлалт болон тэжээллэг хоол идэгсдийн зөрөө бага байсан бол түргэн хоол идэгсдийн оюуны багтаамж сулрах талдаа орсон байна.