
- Хоолоо болгож байх явцдаа давс хийх нь муу. Учир нь буцалж ширгэх явцдаа давсны уусмал болон хувирч хүний ходоод гэдэс, элгэнд муугаар нөлөөлдөг.
- Ямарч хоолны давс нь хэлний үзүүрт амт өгөх төдий байхад л хангалттай.
- Хоолны давс хийх ерөнхий зарчим бий. Энэ нь буцалгаж болгосны дараа давсыг бага зэрэг хийх юм.
- Аягалсны дараа хоолондоо давс хийх нь эрүүл мэндэд хамгийн тустай.
- Давс хэрэглэх шаардлагагүй хүнсний бүтээгдэхүүнд давсыг хийх хэрэггүй.
- Амьтны гаралтай мах, загас, бяслаг, цөцгийн тос, өндөг зэрэг нь натри хлоридоор баялаг байдаг. Тиймээс давс хийх хэрэггүй.