зар
Улаанбаатар
Өнөөдөр / 2025.07.16
Өдөртөө
Шөнөдөө
ХАЙЛТ ХИЙХ
Эхлэл
Улс төр
Эдийн засаг
Нийгэм
Дэлхий
24 баримт
24 фото
Элчин сайд ярьж байна
Спорт
Видео
Сошиал мэдээ
  • Эхлэл
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • 24 баримт
  • 24 фото
  • Элчин сайд ярьж байна
  • Спорт
  • Видео
  • Сошиал мэдээ

ШИНЭ ЖИЛ: Баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой ЖОРУУД

2024-12-30
0
ЖИРГЭХ

Шинэ жилийн баяр гэдэг яахын аргагүй гэр бүл, найз нөхөдтэйгөө амьдралын хамгийн гоё, мартагдашгүй дурсамжийг бүтээдэг мөчүүдийн нэг. Тэр ч утгаараа энэ баярыг сэтгэл шингээн зассан ширээн дээрх олон янзын амтат хоолгүйгээр төсөөлөхийн аргагүй билээ. Иймд дурсамж бүтээх баярын ширээг тань чимэх амттай, шинэлэг бас сонирхолтой санаануудыг уншигч та бүхэнд хуваалцаж байна.


-ХӨНГӨН ЗУУШ-

Моцарелла бяслагтай дарсан чинжүү (6-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 1)

Орц:

  • 200 гр моцарелла бяслаг 
  • 1 аяга дарсан жижиг чинжүү (peppadew)
  • ⅓ аяга улаан дарсны цуу 
  • 4-5 ш ганга өвсний мөчир
  • 2 ш нухсан саримс 
  • ½ цайны халбага улаан чинжүүний үйрмэг 
  • Бага зэргийн давс, оливын тос, нунтаг хар перец 

Хийх жор:

1. Бяслаг болон чинжүүг саванд хийж холино. 

2. Дарсны цууг жижиг саванд хийн дээрээс нь бага зэргийн давс, ганга, саримс болон чинжүүний үйрмэгээ нэмж хутгаад дунд зэргийн гал дээр 1 минут орчим буцалгана.

3. Ийнхүү буцалгасан хольцоо бяслаг болон чинжүүтэйгээ хольсны дараагаар оливын тос, давс болон хар перецийг өөрийн амталгаагаар нэмэх боломжтой. 


Рикотта бяслаг, брокколитой шарсан талх (6-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 2)

Орц:

  • 12 зүсэм хэрчсэн 1 ш багет талх
  • Жижиглэн хэрчсэн брокколи
  • 6 хоолны халбага оливын тос 
  • 8-10 ш саримс 
  • 1 хоолны халбага зөгийн бал 
  • 1 хоолны халбага цагаан дарсны цуу 
  • ½ цайны халбага улаан чинжүүний үйрмэг
  • Бага зэргийн давс 
  • ½ аяга рикотта бяслаг 

Хийх жор:

1. Шарах шүүгээг цельсийн 200 градуст урьдчилан халааж бэлтгэх. Сайтар тосолсон шарах шүүгээний нэг тавцан (roasting pan) дээр талх, өөр нэг тавцан дээр брокколи болон саримсаа байрлуулан давс нэгэн жигд цацна.  

2. Үүний дараагаар брокколиг дээд талд, талхыг доод талд нь байрлуулан шарах шүүгээнд 10-12 минут шарна. Эхлээд талхаа гарган авна, харин брокколи болон саримсыг бүрэн зөөлөртөл ахин 15-20 минут шарна. 

3. Жижиг аяганд зөгийн бал, цуу болон чинжүүний үйрмэгээ хольж хутгана. 

4. Саримс бүрэн болмогц аяганд хийж бяслагтайгаа сайтар хутгаад давс болон перецээр амтална. 

5. Шарсан талх дээрээ амталсан бяслаг болон брокколигоо тавиад, хамгийн сүүлд нь зөгийн балын хольцоо жигд асгаж өгөөрэй. 


-ҮНДСЭН ХООЛ-

Хурганы амталсан мах (6-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 3)

Орц:

  • 6-8 ш хурганы шаант чөмөг 
  • 1½ цайны халбага нунтаг синнамон 
  • 1½ цайны халбага нунтаг турмерик 
  • 1 цайны халбага нунтаг кумин
  • ½ аяга оливын тос
  • ½ цайны халбага нунтаг кардамом
  • 2 ш нимгэн хэрчсэн сонгино 
  • 6 ш ганганы мөчир 
  • 4 ш буталсан саримс 
  • 2 ш лаврын навч 
  • 2 хоолны халбага гурил 
  • ½ аяга хуурай улаан дарс 
  • 4 аяга тахианы шөл (сонголтоор) 
  • 1 аяга анар жимсний шүүс 
  • 2 аяга хушга 
  • 3 хоолны халбага давсгүй цөцгийн тос 
  • Нимбэгийн хальс
  • Урьдчилан бэлтгэсэн полента буюу эрдэнэ шишээр хийсэн итали маягийн нухаш (төмсний нухашаар орлуулж болно)

Хийх жор: 

1. Шарах шүүгээг цельсийн 175 градуст урьдчилан халааж бэлтгэх. Хурганы махаа давс болон перецээр амтлан хэсэг амраана. Үүний дараагаар синнамон, турмерик болон кардамомоо жижиг саванд хийж холиод бэлтгэсэн махан дээрээ массажлах маягаар жигд түрхээд, тасалгааны температурт нэг цаг амраагаарай. 

2. Хайруулын тавагт тос хийн дунд зэргийн гал дээр халаана. Халаасан тосон дээрээ махаа тавиад, хүрэн бор өнгөтэй болтол нь 10-15 минут хуурна. Хуурч дуусмагц махаа аваад хуурай цаасан дээр тавьж тосыг нь шүүгээрэй.

3. Нимгэн хэрчсэн сонгино дээрээ чимх давс нэмэн 8-10 минут хуурна. Тэгээд ганга, саримс, лаврын навч нэмээд ахин хоёр минут орчим хуурахад анхилуун үнэр ялгарч эхэлнэ. Үүний дараагаар хоёр халбага гурил нэмэн сайтар хутгаад, хуурай улаан дарсаа хийж хоёр минутын турш тасралтгүй хутгана. Хамгийн сүүлд нь анарын шүүсээ нэмэн ахин таван минут орчим зөөлөн буцалгаарай. 

4. Шарах тавцан дээр махаа байрлуулж дээрээс нь бэлтгэсэн соусаа хийнэ. Тугалган цаасаар бүхэлд нь ороож махаа зөөлөртөл хоёр цаг орчим болгоно. Ингээд зуухнаас аваад битүү тагтай саванд 30 орчим минут тасалгааны температурт амраана.   

5. Яг ширээн дээр тавих хүртэл махнаасаа тугалган цаасаа бүү салгаарай. Харин одоо мах амталсан шингэн соусны илүүдэл тосыг шүүн цэвэрлэж,  тунгалаг болгоод дотор нь хушгаа хийн 15-20 минут буцалгана. Үүний дараагаар цөцгийн тосоо бага багаар нэмэн тасралтгүй хутгаж соусаа улам өтгөн болгоорой. 

6. Эцэст нь махаа таваглаад дээрээс нь хушгатай соусаа хийж, нимгэн хэрчсэн нимбэгийн хальсаа тавина


Загасны махтай тако (7-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 4)

Орц: 

  • 10 ш гуахилло чили (guajillo)
  • 3 ш морита чили (morita)
  • 1.3 кг загасны мах 
  • ½ аяга жүржийн шүүс 
  • 5 ш саримс
  • Achiote paste - аннато үр, халуун чинжүү, олон төрлийн ургамал болон цуугаар хийдэг халуун ногоотой амтлагч (гэртээ хийх, эсвэл худалдан авч болно)
  • ½ ш жижиглэн хэрчсэн улаан сонгино 
  • 1 ш жижиглэн хэрчсэн хабанеро чили 
  • ¼ аяга лаймны шүүс 
  • 2 аяга жижиглэн хэрчсэн хан боргоцой 
  • 3 хоолны халбага жижиглэсэн яншуй 
  • 16 ш эрдэнэ шишийн тортилла 
  • Давс болон ургамлын тос 

Хийх жор:

1. Гуахилло болон морита чилиг дунд зэргийн саванд 1½ аяга ус хийн буцалгана. Буцалсны дараагаар галаа унтрааж, саваа таглаад 30 орчим минут байлгахад чили сайтар зөөлрөх болно.

2. Ингээд зөөлөрсөн чили устай нь хамт холигчид хийн дээрээс нь жүржийн шүүс, achiote paste, дөрвөн ширхэг саримс, лаймны шүүсээ нэмж хоёр минут орчим холино. 

3. Хан боргоцойн салса бэлтгэхэд сонгино, хабанеро чили, хан боргоцой, яншуй, нэг ширхэг саримс, лаймны шүүсэн дээр давс нэмэн хутгаад, хэрэглэх хүртлээ таглаатай саванд хийн хадгалах. 

4. Загасны мах шарах гриллээ сайтар цэвэрлэн тослоод дунд зэргийн халуун гал дээр тавих. Үүний дараагаар гэсгээж бэлтгэсэн махаа авчран тал тус бүрийг нь 2-3 минут шарна.  

5. Эцэст нь тортиллагийн хоёр талыг тус бүр 30 секунд грилл дээр шаран авч дээр нь загасаа тавина. Загасны мах дээрээ бага зэргийн чили соус, нэг халбага хан боргоцойн салса, мөн дээрээс нь бага зэргийн лайм шахаж, яншуйгаар чимэглээрэй. 


-АМТТАН-

Карамел пүддинг (7-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 5)

Орц:

  • 1 л өтгөн цөцгий
  • 1 ш уртаар нь хуваасан ванилийн шош 
  • 160 гр элсэн чихэр 
  • 6 ш том өндөгний шар
  • Бага зэргийн давс
  • Whipping cream (сонголтоор) 

Хийх жор:

1. Шарах шүүгээг цельсийн 150 градуст урьдчилан халааж бэлтгэх. Цөцгийн дээрээ үрийг нь авсан ванилийн шошийн хальсаа нэмээд дунд зэргийн гал дээр буцалгаад авна. 

2. Элсэн чихэр дээрээ бага зэргийн ус нэмээд зөөлөн гал дээр хутгана. Ойролцоогоор дөрвөн минут орчим хутгахад элсэн чихэр өтгөрч хүрэн бор өнгөтэй карамел үүсэх болно. Ингээд өөр тийш авч тавиад хөргөөрэй. 

3. Шошийн хальсыг цөцгийнөөс салган авсны дараагаар цөцгийгөө карамел руу бага багаар нэмнэ. Цөцгийгөө нэмэх үед хүчтэй хөөсрөх учир маш сайн хутгах хэрэгтэй.  

4. Өндөгний шар дээр давс болон хоёр халбага элсэн чихэр нэмж холино. Үүнийгээ мөн карамел руу аажмаар нэмэн хутгана. 

5. Ингээд бэлэн болсон зуурмагаа рамекин буюу цилиндр хэлбэртэй зориулалтын жижиг аягуудад хуваан байршуулна. Үүний дараагаар шарах тавцан дээр аяганы тал хүртэл ус хийн дүүргэж 60-70 минут жигнэнэ. 

6. Жигнэж дуусмагц дор хаяж гурван цаг ил тавьж хөргөнө. Энэхүү пүддингийг заавал цаг тулгаж бус хоёр өдрийн өмнө хийж бэлтгэн таглаад, сэрүүн газар хадгалах боломжтой. 


Цангис жимстэй бялуу (6-8 хүнд)

Шинэ жилийн баярын ширээг чимэх хоолны сонирхолтой санаанууд (фото 6)

Орц: 

Царцдас:

  • 115 гр цагаан гаатай жигнэмэг 
  • 1 аяга пекан самар
  • 4 хоолны халбага давсгүй цөцгийн тос 
  • 3 хоолны халбага бор элсэн чихэр 

Бусад:

  • 350 гр цангис жимс
  • 500 гр элсэн чихэр 
  • 3 том өндөг, 2 том өндөгний шар
  • 1 цайны халбага сайтар жижиглэсэн нимбэгийн хальс 
  • 2 цайны халбага сайтар жижиглэсэн лаймны хальс 
  • ½ аяга лаймны шүүс 
  • ¾ аяга давсгүй цөцгийн тос 
  • Чимх давс 

Хийх жор:

Царцдас: 

1. Шарах шүүгээг цельсийн 175 градуст урьдчилан халаана. 

2. Жигнэмэг, самар, цөцгийн тос болон элсэн чихрээ хольж нухаад 23 см орчим гүнтэй бялуу бэлтгэх савандаа хийнэ. Дээрээс нь маш сайн дарж өгсний дараагаар шарах шүүгээнд хийж 10-15 минут болгоно.

Хүсвэл нэг өдрийн өмнө царцдасаа бэлтгэж болно. Урьдчилж бэлтгэх тохиолдолд сайтар таглаад тасалгааны температурт хадгалах ёстой. 

Бусад: 

1. 250 гр цангис жимс, 200 гр элсэн чихэр дээр ¼ аяга ус хийн дунд зэргийн гал дээр 15 орчим минут буцалгана. Ийнхүү буцалсны дараагаар сайтар хөргөөд, холигчид хийж жигд хутгана.

2. Буцалж буй устай сав дээрээ халуунд тэсвэртэй том аяга, эсвэл жижиг хэмжээтэй сав тавьж, тэрхүү савандаа жимсний нухаш, өндөг, өндөгний шар, нимбэгийн хальс, лаймны шүүс, 100 гр аяга элсэн чихэр, нэг халбага лаймны хальс хийн өтгөртөл нь 8-10 минут зориулалтын хусуураар хутгана.

3. Дээрх хольцоо бага зэрэг хөргөөд автомат холигч руу шилжүүлнэ. Автомат холигчоо дундаж хурд дээр тааруулаад цөцгийн тосоо бага багаар нэмж өнгө, бүтцийн хувьд цайвар болон өөрчлөгдтөл нь таван минут орчим холиорой. Ингээд бэлэн болсон бэлдцээ царцдас дээрээ нэмээд хоёр цаг орчим тасалгааны температурт амраана. 

4. Тал аяга усан дээр 100 гр элсэн чихэр хийн уустал нь хутгасны дараагаар үлдсэн 100 гр цангис жимсээ нэмээд нэг минут орчим буцалгана. Тэгээд цангис жимсээ тусад нь авч ил тавиад 20-30 минут хөргөнө. 

5. 100 гр элсэн чихэр болон нэг халбага лаймны хальсаа аяганд хийгээд дотор нь хөргөсөн цангис жимсээ хийн болгоомжтой сэгсэрч эргүүлнэ. Ингээд элсэн чихрээр бүрхэгдсэн цангис жимсээ бэлэн болсон бялуун дээрээ байрлуулаад л амттан маань бэлэн боллоо. 

0
ЖИРГЭХ
Санал болгох
Танилц: Хэвийн ажиллаж буй зах, худалдааны төвүүд
Танилц: Энэ жил 100 жилийн ойтой нэг аймаг, 24 сум байна
Энэ онд хот, нийтийн аж ахуйн салбарт 301 тусгай зориулалтын машин механизмаар парк шинэчлэлт хийнэ
Ихэнх гол мөрөн үерийн аюултай түвшинг даван үерлэж байна
АНХААРУУЛГА: Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй.
  • Шинэ
  • Их уншсан
  • Их сэтгэгдэлтэй
  • Р.Омар:Үеэл ах Б.Серикийн заан болохдоо өмссөн дээлээр гоёж ШОНХОР цолоо хүртлээ
    2 цаг 31 мин
  • Танилц: Хэвийн ажиллаж буй зах, худалдааны төвүүд
    5 цаг 56 мин
  • Манай эмэгтэй шигшээ баг өнөөдөр Күүкийн арлуудын эсрэг тоглоно
    6 цаг 4 мин
  • Танилц: Энэ жил 100 жилийн ойтой нэг аймаг, 24 сум байна
    6 цаг 17 мин
  • Ерөнхийлөгч У.Хүрэлсүхэд дэлхийн 12 улсаас баяр наадмын мэндчилгээ ирүүлжээ
    6 цаг 29 мин
  • Энэ онд хот, нийтийн аж ахуйн салбарт 301 тусгай зориулалтын машин механизмаар парк шинэчлэлт хийнэ
    6 цаг 42 мин
  • Ихэнх гол мөрөн үерийн аюултай түвшинг даван үерлэж байна
    6 цаг 47 мин
  • Улсын хэмжээнд гол мөрөн, нуурын эрэг дагуу 400 орчим алба хаагч завьт, морьт болон явган эргүүлийн үүрэг гүйцэтгэж байна
    6 цаг 59 мин
  • Улаанбаатарт өдөртөө 30 хэм хүрч хална
    7 цаг 6 мин
  • “Алдар”-ын бас нэг тамирчин СЭРГЭЭШИЙН шинжилгээнд бүдэрлээ
    16 цаг 18 мин
  • “Улаанбаатарын Гранд Слам” тэмцээнд 29 улсын 246 тамирчин мэдүүлгээ илгээжээ
    Өчигдөр 10 цаг 46 мин
  • Зуныг зугаатай, үр бүтээмжтэй өнгөрүүлэхэд тань туслах 24 зөвлөмж
    Өчигдөр 10 цаг 43 мин
  • Туул, Тэрэлж, Хэрлэн гол дагуу хөдөлгөөнт болон завьт эргүүл ажиллаж байна
    Өчигдөр 10 цаг 38 мин
  • Улаанбурхан өвчний батлагдсан тохиолдол 12400 болжээ
    Өчигдөр 10 цаг 30 мин
  • Аюулт үзэгдэл, осолд 2880 хүн нэрвэгджээ
    Өчигдөр 10 цаг 23 мин
  • Зарим бөхчүүд Үндэсний бөхийн спортын амин сүнсийг залгих нь
    Өчигдөр 08 цаг 43 мин
  • Бөхийн өргөөнөөс Зүүн дөрвөн замын уулзвар хүртэлх замыг хааж, шинэчилнэ
    Өчигдөр 07 цаг 48 мин
  • VII сарын эхний арав хоногийн байдлаар нийт нутгийн 58 хувьд гантай болон гандуу байна
    Өчигдөр 07 цаг 40 мин
  • Энэ долоо хоногт ордуудын амьдрал хэрхэн өрнөх вэ?
    Өчигдөр 07 цаг 32 мин
  • Улаанбаатарт өдөртөө 29 хэм дулаан
    Өчигдөр 07 цаг 22 мин
  • Зуныг зугаатай, үр бүтээмжтэй өнгөрүүлэхэд тань туслах 24 зөвлөмж
  • Дэлхийд ганцхан Монгол наадмын тухай 24 баримт
  • У.Хүрэлсүх: Монгол наадам бол төрт ёс, түүх, соёлын үнэт өв, тусгаар тогтнол, мандан бадрахын бэлгэдэл юм
  • Наадмын өвөрмөц мэндчилгээнүүд
  • Улсын баяр наадамд зодоглох Улсын цолтой 102 бөх
  • УИХ-ын дэд хороодыг залуу гишүүд ахалж эхэллээ
  • "Багануур" ХК-ийн ажилчид ТУЗ-ийн зөвлөлийн шийдвэрээ эсэргүүцэж, ажил хаялт зарлахаа мэдэгдээд байна.
  • ​​​​​​​Архангай аймгаас хамгийн олон буюу 13 бөх хоёр даваад байна
  • Д.Амарбаясгалан: Хараат бус байдал, шийдвэр гаргах чадамж, хариуцлагын тогтолцоог төгөлдөржүүлж парламентын засаглалыг бодит утгаар нь баталгаажуулж чадлаа
  • Тэдний "Чингис Жагаа"-гийн "Төрийн шагнал" хүртэж байгаа уран бүтээлд дайн үлдээсэн үгс
  • Японы Цог Жавхлант Эзэн Хаан Нарүхито “Монгол Коосэн технологийн коллеж”-ид зочиллоо
  • Улсын начин Э.Батмагнай, аймгийн Хурц арслан Н.Өсөхбаяр нар “Улсын заан” цолны болзол хангалаа
  • Г.Занданшатар: Хонгор нутгийн хүү 76 жилийн дараа наадмын түрүү бөх боллоо
  • Монгол наадам болон монгол нутгийн тухай тэд юу хэлэв?
  • Наадмын өдрүүдэд 3700 цагдаагийн алба хаагч ажиллаж байна
  • Д.Цахилгаан “Илиада”, “Одиссэй”, “Тэнгэрлэг туульс” бүтээлийн орчуулгаар нь Төрийн шагнал хүртлээ
  • Энэ жилийн наадмын түрүү бөх Улсын арслан Э.Батмагнай гэж хэн бэ?
  • УИХ-ын гишүүн У.Отгонбаяр дараах хуулийн төслүүдийг өргөн мэдүүлжээ
  • АЖ Д.Жаргалсайхан гурван дуугаараа өнөөдөр Төрийн шагнал хүртэнэ
  • У.Хүрэлсүх: Хаана эв нэгдэл байна, тэнд хүч чадал оршдог билээ
  • Наадмын өдрүүдэд 3700 цагдаагийн алба хаагч ажиллаж байна
  • "Багануур" ХК-ийн ажилчид ТУЗ-ийн зөвлөлийн шийдвэрээ эсэргүүцэж, ажил хаялт зарлахаа мэдэгдээд байна.
  • УИХ-ын дэд хороодыг залуу гишүүд ахалж эхэллээ
  • Зуныг зугаатай, үр бүтээмжтэй өнгөрүүлэхэд тань туслах 24 зөвлөмж
  • “Алдар”-ын бас нэг тамирчин СЭРГЭЭШИЙН шинжилгээнд бүдэрлээ
  • VII сарын эхний арав хоногийн байдлаар нийт нутгийн 58 хувьд гантай болон гандуу байна
  • Бөхийн өргөөнөөс Зүүн дөрвөн замын уулзвар хүртэлх замыг хааж, шинэчилнэ
  • Японы Цог Жавхлант Эзэн Хаан Нарүхито “Монгол Коосэн технологийн коллеж”-ид зочиллоо
  • Д.Амарбаясгалан: Хараат бус байдал, шийдвэр гаргах чадамж, хариуцлагын тогтолцоог төгөлдөржүүлж парламентын засаглалыг бодит утгаар нь баталгаажуулж чадлаа
  • Наадмын өвөрмөц мэндчилгээнүүд
  • Зарим бөхчүүд Үндэсний бөхийн спортын амин сүнсийг залгих нь
  • Г.Занданшатар: Хонгор нутгийн хүү 76 жилийн дараа наадмын түрүү бөх боллоо
  • Энэ жилийн наадмын түрүү бөх Улсын арслан Э.Батмагнай гэж хэн бэ?
  • Улсын баяр наадамд зодоглох Улсын цолтой 102 бөх
  • Монгол наадам болон монгол нутгийн тухай тэд юу хэлэв?
  • “Улаанбаатарын Гранд Слам” тэмцээнд 29 улсын 246 тамирчин мэдүүлгээ илгээжээ
  • АЖ Д.Жаргалсайхан гурван дуугаараа өнөөдөр Төрийн шагнал хүртэнэ
  • Тэдний "Чингис Жагаа"-гийн "Төрийн шагнал" хүртэж байгаа уран бүтээлд дайн үлдээсэн үгс
  • Д.Жаргалсайханы Төрийн шагнал хүртэж байгаа ГУРВАН дуу
  • УИХ-ын гишүүн У.Отгонбаяр дараах хуулийн төслүүдийг өргөн мэдүүлжээ
24 баримт
  • Зуныг зугаатай, үр бүтээмжтэй өнгөрүүлэхэд тань туслах 24 зөвлөмж
  • У.Хүрэлсүх: Монгол наадам бол төрт ёс, түүх, соёлын үнэт өв, тусгаар тогтнол, мандан бадрахын бэлгэдэл юм
  • Дэлхийд ганцхан Монгол наадмын тухай 24 баримт
  • "Салхи Дамбий шиг цайлган" гэж өөрийгөө тодорхойлсон МУГЖ Д.Бямбацогтын талаарх найман баримт
  • Рэйвагийн тооллыг эхлүүлэгч, Японы 126 дахь Эзэн хаан Нарүхито гэж хэн бэ?
Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Нийгэм Дэлхий 24 баримт 24 фото Элчин сайд ярьж байна Спорт Видео Сошиал мэдээ
Холбоо барих Сурталчилгаа байршуулах Зар Вэб сайт хийх

Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан. Мэдээлэл хуулбарлах хориотой.

Вэб сайтыг хөгжүүлсэн: Sodonsolution ХХК