Уншигч та бүхэнд "Амралтын өдрийн жор" булангийн өнөөдрийн дугаарт Дэлгэмэл бууз хийх жорыг хуваалцаж байна.
Үхрийн шүүрхий мах, амттай хайлуулсан бяслаг, сонгино, чинжүүг хооронд нь хослуулж, гадуур нь шаржигнасан гурилтай жигнэнэ. Хөнгөн зууш эсвэл баярын ширээнд тохирох энэхүү хоол нь аманд ороод л хайлж, өвөрмөц амт мэдрүүлнэ.
Орц:
- Татсан мах
- Сонгино
- Гурил
- Оливийн тос
- Бяслаг
- Дарсан огурцы
- Сармис
- Давс
- Хар перц
- Гүнждийн үр
Хийх арга:
Алхам 1
Эхлээд шанзаа бэлдэхдээ татсан махан дээрээ жижиглэж хэрчсэн сонгино, сармис, давс, хар перц хийгээд сайтар хутгана. Хайруулын тавганд оливийн тос хийж халаагаад хуурна.
Алхам 2
Cupcake-ний хэвээ сайтар тосолж байгаад дээрээс нь татсан махаа тааруулж хийгээд бяслаг нэмж шарах шүүгээнд 180 градуст 20 минут болгоно.
Алхам 3
Бэлэн болсон дэлгэмэл бууз дээрээ дарсан огурцы, гүнждийн үрээ цацаад бэлэн болно.
Сэтгэгдэл (1)