
o Жил бүр дэлхийн хүн ам 1.3 тэрбум буюу нийт үйлдвэрлэж буй хүнсний бүтээгдхүүний гуравны нэгийг хаяж үрэгдүүлдэг байна.
o Жил бүр барууны өндөр хөгжилтэй орнууд 222 сая тонн хоол хүнсийг хаяж байгаа нь Африкийн Сахарын бүсийн орнуудын үйлдвэрлэж байгаа хүнсний хэмжээтэй (230 сая тонн) адил байна.
o Хоол хүнсний хаягдал нь ус, газар, эрчим хүч, хүний хүч хөрөнгө, хөдөлмөр гээд маш их үргүй хаягдалд хүргэдэг бөгөөд төдий хэмжээгээр дэлхийгээс ялгаруулж байгаа хүлэмжийн хийг нэмэгдүүлж байна.
o Дэлхийн хэмжээнд жилд барьдаг 100-130 сая тонн загасны 30 сая нь алдагдал хаягдалд ордог байна.
o АНУ-д ойролцоогоор жилд үйлдвэрлэсэн хоол хүнсний 30% буюу US$48.3 тэрбум доллар эсвэл (€32.5 тэрбум) тэй тэнцэх хоолыг хаяж үрэгдүүлдэг байна.
o Английн айл, гэр бүлүүд жил бүр, жилийн үйлдвэрлэсэн 21.7 сая тонн хүнсний гуравны нэг буюу 6.7 сая тонн хоол хаядаг байна.
o АНУ –ын хог хаягдлын хоёрдугаарт хоолны хаягдал ордог байна. Энэ нь агаарт гарч байгаа хорт хий метаны хамгийн гол эх үүсвэр болж байна.
o Хоол хүнсний хаягдал нь ус, газар, эрчим хүч, хүний хүч хөрөнгө, хөдөлмөр гээд маш их үргүй хаягдалд хүргэдэг бөгөөд төдий хэмжээгээр дэлхийгээс ялгаруулж байгаа хүлэмжийн хийг нэмэгдүүлж байна.
o Дэлхийн хэмжээнд жилд барьдаг 100-130 сая тонн загасны 30 сая нь алдагдал хаягдалд ордог байна.
o АНУ-д ойролцоогоор жилд үйлдвэрлэсэн хоол хүнсний 30% буюу US$48.3 тэрбум доллар эсвэл (€32.5 тэрбум) тэй тэнцэх хоолыг хаяж үрэгдүүлдэг байна.
o Английн айл, гэр бүлүүд жил бүр, жилийн үйлдвэрлэсэн 21.7 сая тонн хүнсний гуравны нэг буюу 6.7 сая тонн хоол хаядаг байна.
o АНУ –ын хог хаягдлын хоёрдугаарт хоолны хаягдал ордог байна. Энэ нь агаарт гарч байгаа хорт хий метаны хамгийн гол эх үүсвэр болж байна.