Тун удахгүй бидний хүсэн хүлээдэг шинэ жилийн баяр айлчлан ирэх гэж
байна. Тиймээс та бүхэндээ баярын ширээний чухал амттан болох тоорт
хийх аргыг сонирхуулж байна. Жимстэй бялуу хийх энгийн арга.
Орц:
гурил – 460 гр
сахар – 375гр
хөөлгөгч – 1ш
өндөг-8ш
Лимон 100гр
Ванилин – 1ш Лимоныг хальснаас нь салгаж цэвэрлээд үрийг нь түүж жижиглэнэ. Өндөгний цагааныг хөөсөртөл нь хутгаад сахар нэмж зуурна. Цайвар өнгөтэй болохоор нь өндөгний царыг нэмж зуурна. Лимон, нарийн боовчны хөөлгөгч, ванилин, гурилаа нэмж зөөлөн хутгаж холиод 180оС-д өндгийг нь шаргал болтол шарна.
Сахарын уусмал:
Элсэн чихэр - 50гр
Ус - 50гр
Лимоны хүчил - 2гр элсэн чихэр, ус, лимоны хүчил нийлүүлж холиод 5 минут буцалгаад хөргөнө.
Крем:
Өндөгний цагаан-8ш
Элсэн чихэр-400гр
Лимоны хүчил - 20гр өндөгний цагаан, элсэн чихрээ холиод 5 минут орчим зуурна. Өнгө нь цагаан болохоор нь лимоны хүчлээ нэмж зуурна.
Тоортон дээрх жимс:
Апельсин - 2ш
Ананас - 1 лааз
Киви - 2ш
Интоор - 5ш
Усан үзэм жимснүүдээ цэвэрлээд хэрчиж, өөрийн дураар өрж, чимэглэж болно.
Орц:
гурил – 460 гр
сахар – 375гр
хөөлгөгч – 1ш
өндөг-8ш
Лимон 100гр
Ванилин – 1ш Лимоныг хальснаас нь салгаж цэвэрлээд үрийг нь түүж жижиглэнэ. Өндөгний цагааныг хөөсөртөл нь хутгаад сахар нэмж зуурна. Цайвар өнгөтэй болохоор нь өндөгний царыг нэмж зуурна. Лимон, нарийн боовчны хөөлгөгч, ванилин, гурилаа нэмж зөөлөн хутгаж холиод 180оС-д өндгийг нь шаргал болтол шарна.
Сахарын уусмал:
Элсэн чихэр - 50гр
Ус - 50гр
Лимоны хүчил - 2гр элсэн чихэр, ус, лимоны хүчил нийлүүлж холиод 5 минут буцалгаад хөргөнө.
Крем:
Өндөгний цагаан-8ш
Элсэн чихэр-400гр
Лимоны хүчил - 20гр өндөгний цагаан, элсэн чихрээ холиод 5 минут орчим зуурна. Өнгө нь цагаан болохоор нь лимоны хүчлээ нэмж зуурна.
Тоортон дээрх жимс:
Апельсин - 2ш
Ананас - 1 лааз
Киви - 2ш
Интоор - 5ш
Усан үзэм жимснүүдээ цэвэрлээд хэрчиж, өөрийн дураар өрж, чимэглэж болно.
Сэтгэгдэл (23)